• BOOK US ON-LINE AND GET:
  • 30% DISCOUNT ON MINIBAR ITEMS
  • 20% DISCOUNT ON MASSAGES
  • FREE WELCOME DRINK
  • FREE ROOM SERVICE BREAKFAST
  • FREE UPGRADE/LATE CHECK-OUT
    (upon availability)

David Carter

www.golfpunk.cz
download PDF
back to press

David Carter

Sympaťák, který to chce rozjet znovu na plný plyn

Není potřeba ho představovat dlouhými úvodníky. David Carter je hráč světové úrovně, o kterém jsme slyšeli již mnoho. On ale slibuje, že o něm uslyšíme ještě víc. Po patnácti letech v těch nejvyšších soutěžích David zakotvil v Čechách, aby zde založil rodinu a položil základ českému golfu v jeho novodobé historii.

Davide, otevíráš letos v dubnu na Albatrosu své tréninkové centrum?

„Ano, otevírám svoji první akademii! Je založena na jiných základech, než jste v Čechách zvyklí. Soustředíme se na výuku golfu v terénu. Nefandím odpalování z umělohmotné podložky. Trénink musí mít jasný cíl a tomu přizpůsobený přesný program a průběh výuky. ky. Chci vidět naše klienty uspět, zlepšovat se.“

Bude centrum otevřeno veřejnosti?

„Naše tréninkové centrum bude otevřeno zejména veřejnosti! Akademie je tu pro všechny, kteří se chtějí golfu přiblížit o něco víc. Trénink přizpůsobujeme ambicím našich klientů.“

Pro většinu rodičů jsou tréninky jejich dětí velmi nákladné, jaká je tvá cenová politika, nabízíte jim něco zajímavého – např. „stipendium“?

„Jedním z našich zájm zájmů jsou děti a zpřístupnění golfu právě jim. Připravili jsme tříměsíční kurzy pro děti, za dvouhodinovou lekci včetně spotřebovaných míčů ve skupině sedmi dětí zaplatí rodiče 330 až 400 Kč v závislosti na tom, zda dítě navštěvuje lekci jednou, dvakrát nebo třikrát týdně. Pro pět nejlepších dětí jsme sme připravili jeden trénink týdně zdarma, který často povedu osobně.“

Čeho chceš dosáhnout, kam chceš akademii dostat?

„Mým cílem je najít, vychovat a dostat českého hráče na jednu z hlavních tour. Proto se chci osobně věnovat vedení dětí. A další cíle? Desítky spokojených klientů – amatérských golfistů, kteří budou svoji hru neustále zlepšovat a budou nás tak potřebovat méně a méně. Zní to možná neobchodně, ale jen na první pohled. Spokojení klienti přivedou další začátečníky ze svého okolí a naše práce začne nanovo.“

Vím, že chceš stále hrát vrcholový golf. Na kterých turnajích tě uvidíme?

„Každoročně hraji na Irish Open, s největší pravděpodobností se objevím na Czech Open, pokusím ím se o pozvání na Gleneagles, kde jsem v loňském roce skončil na 16. místě, na Madeira Open a rozhodně se pokusím o kvalifikaci na Open Championship.“

Co česká PGA, na co se letos cítíš?

„Pokud mi čas dovolí, rád bych odehrál i několik turnajů české PGA. Nejspíš Mstětice, Mladou Boleslav, Beroun. Prioritou je pro mě stále samozřejmě European Tour.“

Myslíš, že máme kvalitní hráče, kteří mají šanci uspět na EU Tour?

„Je jasné, že český golf postrádá ikony, jaké mají malí kluci a holky v jiných sportech. Hokej, tenis, fotbal mají u vás dlouhou tradici, což se o golfu říct nedá. V golfu prostě chybí Jágr, Eliáš, Štěpánek, Rosický, Berger, Poborský. Je to otázkou příští generace, až vaše děti budou mít děti a pro ně bude golf součástí běžného života tak, jak tomu je dnes právě s fotbalem, tenisem či hokejem. V současné době tedy ne, ale v budoucnu tomu tak může být.“

Možná někteří budete namítat, že tu máme Kučeru, Niče, Skopového, Nového, Lizánka a další, kteří se o to snaží. Ovšem až budeme mít alespoň jednoho Cartera, budeme úplně jinde. Patnáct let na tour, vítězství v těch největších turnajích, finálové putty s tisíci diváky za zády a miliony u obrazovek, to vše jsou zkušenosti, které Carter má. Pokud si myslíte, že tomu tak není, pojďte si s Davidem zahrát a změřit s ním síly. Najde se přemožitel mezi českými profesionály?